Chicken Tonight Ajam Bali

Met paprika

  • Is een kant-en-klare traditionele Indonesische saus
  • Op basis van tomaat en ketjap
  • Met paprika en waterkastanjes
  • Snelle en eenvoudige maaltijd

   Koop nu

Chicken Tonight Ajam Bali

Met paprika

  • Is een kant-en-klare traditionele Indonesische saus
  • Op basis van tomaat en ketjap
  • Met paprika en waterkastanjes
  • Snelle en eenvoudige maaltijd

   Koop nu

Beschrijving

Chicken Tonight ajam bali Is een kant-en-klare frisse traditionele Indonesische saus. Deze roerbaksaus is op basis van tomaat en ketjap, met paprika en waterkastanjes. Daarnaast kan je makkelijk zelf, naar eigen smaak, verse ingrediënten toevoegen en hiermee variëren. De Chicken Tonight ajam bali saus is goed te combineren met rijst of bami.

Ingrediënten

Water, groenten 19% (rode paprika 12%, waterkastanje 5,7%, sjalot), tomatenpuree 7,4%, kruidenazijn (azijn, specerijen, kruiden), ketjap 3% (suiker, melasse, sojasaus (water, SOJABOON, TARWE, zout), water, azijn, zout, TARWEZETMEEL, aroma), gemodificeerd maïszetmeel, fructose, suiker, sojasaus 1,5% (water, SOJABOON, TARWE, zout), glucosestroop, knoflook, zout, uipoeder, galangawortel, aroma, geconcentreerd citroensap, sambal oelek (chilipeper, water, zout, azijn, gemodificeerd zetmeel), verdikkingsmiddel E415. E = door de E.G. goedgekeurde hulpstof.

Voedingswaarden

Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ/2000 kcal)

  per 100g per portie 128g %
Energie 230 kJ / 55 kcal 294 kJ / 70 kcal 4%
Vetten < 0,5 g < 0,1 g < 1%
Waarvan:
Verzadigde verzuren
< 0,1 g < 0,1 g < 1%
Koolhydraten 12 g 15 g 6%
Waarvan:
Suikers
8,5 g 10 g 11%
Voedingsvezel 1,1 g 1,4 g  
Eiwitten 1 g 1,3 g 3%
Zout 1,3 g 1,7 g 28%
  per 100g per portie 133g %
Energie 230kJ / 55 kcal 466 kJ / 133 kcal 4%
Vetten < 0,5 g < 0,1 g < 1%
Waarvan:
Verzadigde verzuren
< 0,1 g < 0,1 g < 1%
Koolhydraten 12 g 15 g 6%
Waarvan:
Suikers
8,5 g 10 g 11%
Voedingsvezel 1,1 g 1,4 g  
Eiwitten 1 g 1,3 g 3%
Zout 1,3 g 1,7 g 28%

Bereidingswijze voor 3 à 4 personen:

Zelf toevoegen: kipfilet

  1. Snijd 400g kipfilet in kleine blokjes.
  2. Verhit margarine of olie in een hapjespan of wok.
  3. Bak de kipfilet op hoog vuur aan.
  4. Voeg de Ajam Balisaus toe en verwarm het geheel onder af en toe roeren gedurende 3 tot 4 minuten op een middelhoog vuur.
  5. Serveer uw gerecht met rijst.

Groente tips:

  • Voeg vlak voor het serveren 125 gram taugé toe.
  • Bak een 200 gram gekookte sperziebonen mee met de kip.
  • Bak een 250 gram Oosterse wokgroenten mee met de kip.

Bereidingswijze voor 3 à 4 personen:

Zelf toevoegen: kipfilet

  1. Snijd 400g kipfilet in kleine blokjes.
  2. Verhit margarine of olie in een hapjespan of wok.
  3. Bak de kipfilet op hoog vuur aan.
  4. Voeg de Ajam Balisaus toe en verwarm het geheel onder af en toe roeren gedurende 3 tot 4 minuten op een middelhoog vuur.
  5. Serveer uw gerecht met rijst.

Groente tips:

  • Voeg vlak voor het serveren 125 gram taugé toe.
  • Bak een 200 gram gekookte sperziebonen mee met de kip.
  • Bak een 250 gram Oosterse wokgroenten mee met de kip.

Deel dit recept met vrienden