Easy Chicken Tonight ajam pangang

Met atjar tjampoer

Beschrijving

De Chicken Tonight ajam pangang is een klant-en-klare zoetzure roerbaksaus. Deze Indonesische saus is gevuld met wortels, bamboescheuten en gember. Om te variëren kan je makkelijk zelf, verse groenten aan de saus toevoegen. De Chicken Tonight ajam pangang saus is goed te combineren met rijst of bami.

  • Is een kant-en-klare Indonesische zoetzure saus
  • Met wortels, bamboescheuten en gember
  • Gemaakt met atjar tjampoer
  • Snelle en eenvoudige maaltijd

koop nu

Ingrediënten

tomatenpuree 27%, water, groenten 14% (ui 5,7%, wortel 5,0%, bamboescheuten 2,9%), ananassap, suiker, atjar tampoer 6,8% (witte kool, water, suiker, ui, wortel, paprika, azijn, zout), glucosestroop, fructosestroop, gemodificeerd maïszetmeel, kruidenazijn, SOJASAUS (water, SOJABONEN, TARWE, zout), melasse, zout, natuurlijk aroma (bevat TARWE), gember, verdikkingsmiddel: xanthaangom, TARWEZETMEEL, azijn.

Voedingswaarden

Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ/2000 kcal)

 per 100gper portie 133g%
Energie365 kJ / 86 kcal485 kJ / 114 kcal5,7%
Vetten0,1 g0,2 g0,3%
Waarvan:
Verzadigde verzuren
0,0 g0,0 g0,0%
Koolhydraten20,1 g26,7 g10,3%
Waarvan:
Suikers
15,1 g20,1 g22,3%
Vezels0,7 g  
Eiwitten0,8 g1 g2%
Zout0,87 g1,2 g20%
 per 100gper portie 133g%
Energie365 kJ / 86 kcal485 kJ / 114 kcal5,7%
Vetten0,1 g0,2 g0,3%
Waarvan:
Verzadigde verzuren
0,0 g0,0 g0,0%
Koolhydraten20,1 g26,7 g10,3%
Waarvan:
Suikers
15,1 g20,1 g22,3%
Vezels0,7 g  
Eiwitten0,8 g1 g2%
Zout0,87 g1,2 g20%

Bereidingswijze voor 3 à 4 personen:

Zelf toevoegen: kipfilet

  1. Snijd 400g kipfilet in kleine blokjes.
  2. Verhit margarine of olie in een hapjespan of wok.
  3. Bak de kipfilet op hoog vuur aan.
  4. Voeg de ajam pangang-saus toe en verwarm het geheel onder af en toe roeren gedurende 3 tot 4 minuten op een middelhoog vuur.
  5. Serveer uw gerecht met rijst.

Groente tips:

  • Bak eens een in stukjes gesneden ui mee met de kip.
  • Bak eens een in stukken gesneden paksoi mee met de kip.
  • Meng plakjes tomaat met taugé en serveer het al salade bij het gerecht.

Bereidingswijze voor 3 à 4 personen:

Zelf toevoegen: kipfilet

  1. Snijd 400g kipfilet in kleine blokjes.
  2. Verhit margarine of olie in een hapjespan of wok.
  3. Bak de kipfilet op hoog vuur aan.
  4. Voeg de ajam pangang-saus toe en verwarm het geheel onder af en toe roeren gedurende 3 tot 4 minuten op een middelhoog vuur.
  5. Serveer uw gerecht met rijst.

Groente tips:

  • Bak eens een in stukjes gesneden ui mee met de kip.
  • Bak eens een in stukken gesneden paksoi mee met de kip.
  • Meng plakjes tomaat met taugé en serveer het al salade bij het gerecht.

Recepten

Chicken Tonight
Ajam Pangang

 

25 minuten | 2 personen

Deel dit recept met vrienden