Chicken Tonight Hawaï

met broccoli, verse ananas en een salade van spinazie, ketjap en sesam

Chicken Tonight Hawaï

met broccoli, verse ananas en een salade van spinazie, ketjap en sesam

Bereidingstijd

15 Minuten

Niveau

Eenvoudig

Voor

4 personen

Bereidingstijd

15 Minuten

Niveau

Eenvoudig

Voor

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gram kipfilet
  • 1 pot Chicken Tonight Hawaï
  • 1 stronk broccoli
  • 1 bakje verse ananas
  • 300 gram gekookte rijst, warm serveren
  • 2 eetlepels olie om te bakken

Voor de salade:

  • 150 gram spinazie
  • 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
  • 3 eetlepels ketjap
  • 1 limoen
  • Eventueel 1 theelepel sesamolie

Bereiding:

Stap 1

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking gaar

Stap 2

Kook de broccoli in ruim water en zout gaar

Stap 3

Bak de kip in de olie gaar en giet de saus erop

Stap 4

Kook even door en leg hierop de gare stukken broccoli

Stap 5

Bak in een droge koekenpan de stukjes ananas aan

Stap 6

Strooi deze over het gerecht en serveer het geheel

Stap 7

Serveer de warme rijst er apart bij

Voor de salade:

Stap 1

Was de spinazie

Stap 2

Meng ketjap, limoensap en sesamolie

Stap 3

Maak dit aan met de spinazie

Stap 4

Serveer in een ruime schaal en strooi er de sesamzaadjes over.

Tip:

Kook eens zilvervliesrijst voor meer vitamines en vooral meer vezels

Bereiding:

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gram kipfilet
  • 1 pot Chicken Tonight Hawaï
  • 1 stronk broccoli
  • 1 bakje verse ananas
  • 300 gram gekookte rijst, warm serveren
  • 2 eetlepels olie om te bakken

Voor de salade:

  • 150 gram spinazie
  • 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
  • 3 eetlepels ketjap
  • 1 limoen
  • Eventueel 1 theelepel sesamolie
]

Stap 1

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking gaar

]

Stap 2

Kook de broccoli in ruim water en zout gaar

]

Stap 3

Bak de kip in de olie gaar en giet de saus erop

]

Stap 4

Kook even door en leg hierop de gare stukken broccoli

]

Stap 5

Bak in een droge koekenpan de stukjes ananas aan

]

Stap 6

Strooi deze over het gerecht en serveer het geheel

]

Stap 7

Serveer de warme rijst er apart bij

Voor de salade:

]

Stap 1

Was de spinazie

]

Stap 2

Meng ketjap, limoensap en sesamolie

]

Stap 3

Maak dit aan met de spinazie

]

Stap 4

Serveer in een ruime schaal en strooi er de sesamzaadjes over.

]

Tip:

Kook eens zilvervliesrijst voor meer vitamines en vooral meer vezels

Groente tips:

  • Voeg tegelijk met de saus 2 geraspte wortels toe en laat de saus 3 minuten langer doorkoken.
  • Maak de saus lekker zoet door op het laatst wat extra stukjes ananas toe te voegen.
  • Serveer een frisse komkommersalade bij uw gerecht.

Deel dit recept met vrienden