Chicken Tonight Hawaï

met krokante kip en frisse komkommersalade

Bereidingstijd

30 Minuten

Niveau

Eenvoudig

Voor

2 personen

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 pot Chicken Tonight Hawaï
  • 400 gram kipfilet, in blokjes gesneden
  • 200 ml karnemelk
  • Olie om in te bakken
  • 100 gram bloem
  • 100 gram maïzena
  • 1 el bakpoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 300 gram rijst
  • 1 komkommer
  • 1 el suiker
  • 2 el azijn
  • Verse koriander

Bereiding:

Stap 1

Laat de kip marineren in de karnemelk terwijl een flinke laag olie voorverwarmt tot ongeveer 180 graden.

Stap 2

Kook intussen de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking gaar. 

Stap 3

Snij met een kaasschaaf de komkommer in plakjes en meng met de suiker en azijn. Breng op smaak met een snuf peper en zout en zet opzij.

Stap 4

Meng de bloem, maïzena, bakpoeder, chilipoeder, paprikapoeder en knoflookpoeder.

Stap 5

Dip de kip in het bloemmengsel en laat dan voorzichtig in de olie zakken. Bak de kipstukjes in ongeveer 5 minuten tot deze goudbruin en gaar zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.

Stap 6

Verhit de Chicken Tonight Hawaï 5 minuten in een pan en voeg de kip toe.

Stap 7

Verdeel de rijst, de saus en salade over 2 borden en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 pot Chicken Tonight Hawaï
  • 400 gram kipfilet, in blokjes gesneden
  • 200 ml karnemelk
  • Olie om in te bakken
  • 100 gram bloem
  • 100 gram maïzena
  • 1 el bakpoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 300 gram rijst
  • 1 komkommer
  • 1 el suiker
  • 2 el azijn
  • Verse koriander
]

Stap 1

Laat de kip marineren in karnemelk terwijl een flinke laag olie voorverwarmt tot ongeveer 180 graden.

]

Stap 2

Kook intussen de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking gaar. 

]

Stap 3

Snij met een kaasschaaf de komkommer in plakjes en meng met de suiker en azijn. Breng op smaak met een snuf peper en zout en zet opzij.

]

Stap 4

Meng de bloem, maïzena, bakpoeder, chilipoeder, paprikapoeder en knoflookpoeder.

]

Stap 5

Dip de kip in het bloemmengsel en laat dan voorzichtig in de olie zakken. Bak de kipstukjes in ongeveer 5 minuten tot deze goudbruin en gaar zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.

]

Stap 6

Verhit de Chicken Tonight Hawaï 5 minuten in een pan en voeg de kip toe.

]

Stap 6

Verdeel de rijst, de saus en salade over 2 borden en serveer.

Deel dit recept met vrienden