Chicken Tonight Kerrie

met pompoen en rijst

Bereidingstijd

20 Minuten

Niveau

Eenvoudig

Voor

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 pot Easy Chicken Tonight Kerrie
  • 1 pompoen
  • 4 stuks kipdijfilet
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 50 gram boter
  • 125 gram gekookte rijst
  • 1 halve groene paprika in blokjes gesneden en gebakken
  • 1 halve rode paprika in blokjes gesneden en gebakken
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel sesamolie
  • sap van 1 citroen
  • 6 blaadjes munt grof gesneden
  • 1 Jalapeño-peper in fijne ringen gesneden
  • klein blikje mais
  • klein blikje kikkererwten
  • halve appel in blokjes gesneden
  • Zout en peper naar eigen smaak

Bereiding:

Stap 1

  • Draai de oven op een temperatuur van 150 graden Celsius.
  • Snijd de pompoen doormidden en zet de beide helften in de oven (ca. 25 min).
  • Haal het hart met de pitten uit de pompoen met behulp van een lepel.

Stap 2

  • Maak de rijstsalade door de rijst aan te maken met de paprika, olijfolie, sesamolie, muntblaadjes, appel, en de helft van de maïs.
  • Vul hiermee de ene helft van de pompoen.

Stap 3

  • Bak ondertussen de kipdij in olijfolie om en om goudbruin.
  • Voeg dan de boter toe en zet het geheel nog 10 minuten in de oven (150 graden celcius).

Stap 4

  • Haal de kip uit de oven en verwarm kerriesaus.
  • Snij de kip in grove stukjes, voeg dit toe aan de saus samen met de andere helft van de maïs en de kikkererwten.
  • Serveer dit in de andere helft van de pompoen.

Stap 5

  • Bij het serveren eet je de salade, een stuk pompoen en de kip/kerrie
  • Serveer er stukjes Japeleño peper bij voor de crunch en taste.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 pot Easy Chicken Tonight Curry
  • 1 pompoen
  • 4 stuks kipdijfilet
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 50 gram boter
  • 125 gram gekookte rijst
  • 1 halve groene paprika in blokjes gesneden en gebakken
  • 1 halve rode paprika in blokjes gesneden en gebakken
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel sesamolie
  • sap van 1 citroen
  • 6 blaadjes munt grof gesneden
  • 1 Jalapeño-peper in fijne ringen gesneden
  • klein blikje mais
  • klein blikje kikkererwten
  • halve appel in blokjes gesneden
  • Zout en peper naar eigen smaak
]

Stap 1

  • Draai de oven op een temperatuur van 150 graden Celsius.
  • Snijd de pompoen doormidden en zet de beide helften in de oven (ca. 25 min).
  • Haal het hart met de pitten uit de pompoen met behulp van een lepel.
]

Stap 2

  • Maak de rijstsalade door de rijst aan te maken met de paprika, olijfolie, sesamolie, muntblaadjes, appel, en de helft van de maïs.
  • Vul hiermee de ene helft van de pompoen
]

Stap 3

  • Bak ondertussen de kipdij in olijfolie om en om goudbruin
  • Voeg dan de boter toe en zet het geheel nog 10 minuten in de oven (150 graden Celcius).
]

Stap 4

  • Haal de kip uit de oven en verwarm Currysaus.
  • Snij de kip in grove stukjes, voeg dit toe aan de saus samen met de andere helft van de maïs en de kikkererwten.
  • Serveer dit in de andere helft van de pompoen.
]

Stap 5

  • Bij het serveren eet je de salade, een stuk pompoen en de kip/curry
  • Serveer er stukjes Japeleño peper bij voor de crunch en taste.

Deel dit recept met vrienden