Chicken Tonight Kerrie
met pompoen en rijst
Bereidingstijd
20 Minuten
Niveau
Eenvoudig
Voor
4 personen
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 pot Easy Chicken Tonight Kerrie
- 1 pompoen
- 4 stuks kipdijfilet
- 1 eetlepel olijfolie
- 50 gram boter
- 125 gram gekookte rijst
- 1 halve groene paprika in blokjes gesneden en gebakken
- 1 halve rode paprika in blokjes gesneden en gebakken
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel sesamolie
- sap van 1 citroen
- 6 blaadjes munt grof gesneden
- 1 Jalapeño-peper in fijne ringen gesneden
- klein blikje mais
- klein blikje kikkererwten
- halve appel in blokjes gesneden
- Zout en peper naar eigen smaak
Bereiding:
Stap 1
- Draai de oven op een temperatuur van 150 graden Celsius.
- Snijd de pompoen doormidden en zet de beide helften in de oven (ca. 25 min).
- Haal het hart met de pitten uit de pompoen met behulp van een lepel.
Stap 2
- Maak de rijstsalade door de rijst aan te maken met de paprika, olijfolie, sesamolie, muntblaadjes, appel, en de helft van de maïs.
- Vul hiermee de ene helft van de pompoen.
Stap 3
- Bak ondertussen de kipdij in olijfolie om en om goudbruin.
- Voeg dan de boter toe en zet het geheel nog 10 minuten in de oven (150 graden celcius).
Stap 4
- Haal de kip uit de oven en verwarm kerriesaus.
- Snij de kip in grove stukjes, voeg dit toe aan de saus samen met de andere helft van de maïs en de kikkererwten.
- Serveer dit in de andere helft van de pompoen.
Stap 5
- Bij het serveren eet je de salade, een stuk pompoen en de kip/kerrie
- Serveer er stukjes Japeleño peper bij voor de crunch en taste.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 pot Easy Chicken Tonight Curry
- 1 pompoen
- 4 stuks kipdijfilet
- 1 eetlepel olijfolie
- 50 gram boter
- 125 gram gekookte rijst
- 1 halve groene paprika in blokjes gesneden en gebakken
- 1 halve rode paprika in blokjes gesneden en gebakken
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel sesamolie
- sap van 1 citroen
- 6 blaadjes munt grof gesneden
- 1 Jalapeño-peper in fijne ringen gesneden
- klein blikje mais
- klein blikje kikkererwten
- halve appel in blokjes gesneden
- Zout en peper naar eigen smaak
Stap 1
- Draai de oven op een temperatuur van 150 graden Celsius.
- Snijd de pompoen doormidden en zet de beide helften in de oven (ca. 25 min).
- Haal het hart met de pitten uit de pompoen met behulp van een lepel.
Stap 2
- Maak de rijstsalade door de rijst aan te maken met de paprika, olijfolie, sesamolie, muntblaadjes, appel, en de helft van de maïs.
- Vul hiermee de ene helft van de pompoen
Stap 3
- Bak ondertussen de kipdij in olijfolie om en om goudbruin
- Voeg dan de boter toe en zet het geheel nog 10 minuten in de oven (150 graden Celcius).
Stap 4
- Haal de kip uit de oven en verwarm Currysaus.
- Snij de kip in grove stukjes, voeg dit toe aan de saus samen met de andere helft van de maïs en de kikkererwten.
- Serveer dit in de andere helft van de pompoen.
Stap 5
- Bij het serveren eet je de salade, een stuk pompoen en de kip/curry
- Serveer er stukjes Japeleño peper bij voor de crunch en taste.