Chicken Tonight Saté
met nasi en saté
Bereidingstijd
15 Minuten
Niveau
Eenvoudig
Voor
4 personen
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 pot Chicken Tonight saté
- 250 gram kipfilet in stukjes gesneden
- 3 eetlepels ketjap
- 1 theelepel sambal
- 1 limoen
- 3 eetlepels olie
- Prikkers voor de saté (weken in koud water)
- 250 gram rijst
- 2 eieren
- 1 pakje boemboe voor nasi
- 1 prei, fijngesneden
- 1 grote ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- Sambal en ketjap naar eigen smaak
- 1 zak kroepoek
Als bijgerecht:
Salade van Komkommer
- 1 komkommer in plakjes gesneden
- 2 eetlepels azijn
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel suiker
- eventueel een fijn gehakt uitje
Bereiding:
Stap 1
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking gaar en laat deze afkoelen
Stap 2
Snijd de kip in stukjes (hoe kleiner, hoe meer stokjes)
Stap 3
Meng de kipstukjes met sambal, het sap van de limoen en de ketjap. Marineer ca. een uurtje.
Stap 4
Neem een bak- of wokpan en warm 1 eetlepel olie op.
Stap 5
Doe de geklutste ei erbij en bak dit al roerend gaar.
Stap 6
Haal het uit de pan en zet het apart.
Stap 7
Doe de resterende olie in de pan, bak de ui lichtbruin en voeg iets later de knoflook toe.
Stap 8
Voeg dan de boemboe toe en bak nog 2 minuutjes op een laag vuur.
Stap 9
Voeg dan de prei toe
Stap 10
Nu de afgekoelde rijst en de gebakken ei erbij.
Stap 11
Goed bakken en op smaak brengen met ketjap en sambal.
Stap 12
Bak of gril de kip.
Stap 13
Dien op met de warm gemaakte saus en serveer.
Stap 14
Maak de komkommer aan met azijn, zout, suiker, en eventueel een uitje.
Stap 15
Serveer de nasi met de saté, komkommer, de saus en de kroepoek.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 pot Chicken Tonight saté
- 250 gram kipfilet in stukjes gesneden
- 3 eetlepels ketjap
- 1 theelepel sambal
- 1 limoen
- 3 eetlepels olie
- Prikkers voor de saté (weken in koud water)
- 250 gram rijst
- 2 eieren
- 1 pakje boemboe voor nasi
- 1 prei, fijngesneden
- 1 grote ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- Sambal en ketjap naar eigen smaak
- 1 zak kroepoek
Als bijgerecht:
Salade van Komkommer
- 1 komkommer in plakjes gesneden
- 2 eetlepels azijn
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel suiker
- eventueel een fijn gehakt uitje
Stap 1
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking gaar en laat deze afkoelen
Stap 2
Snijd de kip in stukjes (hoe kleiner, hoe meer stokjes)
Stap 3
Meng de kipstukjes met sambal, het sap van de limoen en de ketjap. Marineer ca. een uurtje.
Stap 4
Neem een bak- of wokpan en warm 1 eetlepel olie op.
Stap 5
Doe de geklutste ei erbij en bak dit al roerend gaar.
Stap 6
Haal het uit de pan en zet het apart.
Stap 7
Doe de resterende olie in de pan, bak de ui lichtbruin en voeg iets later de knoflook toe.
Stap 8
Voeg dan de boemboe toe en bak nog 2 minuutjes op een laag vuur.
Stap 9
Voeg dan de prei toe
Stap 10
Nu de afgekoelde rijst en de gebakken ei erbij.
Stap 11
Goed bakken en op smaak brengen met ketjap en sambal.
Stap 12
Bak of gril de kip.
Stap 13
Dien op met de warm gemaakte saus en serveer.
Stap 14
Maak de komkommer aan met azijn, zout, suiker, en eventueel een uitje.
Stap 15
Serveer de nasi met de saté, komkommer, de saus en de kroepoek.