Chicken Tonight Saté

met nasi en saté

Chicken Tonight Saté

met nasi en saté

Bereidingstijd

15 Minuten

Niveau

Eenvoudig

Voor

4 personen

Bereidingstijd

15 Minuten

Niveau

Eenvoudig

Voor

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 pot Chicken Tonight saté
  • 250 gram kipfilet in stukjes gesneden
  • 3 eetlepels ketjap
  • 1 theelepel sambal
  • 1 limoen
  • 3 eetlepels olie
  • Prikkers voor de saté (weken in koud water)
  • 250 gram rijst
  • 2 eieren
  • 1 pakje boemboe voor nasi
  • 1 prei, fijngesneden
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • Sambal en ketjap naar eigen smaak
  • 1 zak kroepoek

Als bijgerecht:

Salade van Komkommer

 

  • 1 komkommer in plakjes gesneden
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel suiker
  • eventueel een fijn gehakt uitje

Bereiding:

Stap 1

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking gaar en laat deze afkoelen

Stap 2

Snijd de kip in stukjes (hoe kleiner, hoe meer stokjes)

Stap 3

Meng de kipstukjes met sambal, het sap van de limoen en de ketjap. Marineer ca. een uurtje.

Stap 4

Neem een bak- of wokpan en warm 1 eetlepel olie op.

Stap 5

Doe de geklutste ei erbij en bak dit al roerend gaar.

Stap 6

Haal het uit de pan en zet het apart.

Stap 7

Doe de resterende olie in de pan, bak de ui lichtbruin en voeg iets later de knoflook toe.

Stap 8

Voeg dan de boemboe toe en bak nog 2 minuutjes op een laag vuur.

Stap 9

Voeg dan de prei toe

Stap 10

Nu de afgekoelde rijst en de gebakken ei erbij.

Stap 11

Goed bakken en op smaak brengen met ketjap en sambal.

Stap 12

Bak of gril de kip.

Stap 13

Dien op met de warm gemaakte saus en serveer.

Stap 14

Maak de komkommer aan met azijn, zout, suiker, en eventueel een uitje.

Stap 15

Serveer de nasi met de saté, komkommer, de saus en de kroepoek.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 pot Chicken Tonight saté
  • 250 gram kipfilet in stukjes gesneden
  • 3 eetlepels ketjap
  • 1 theelepel sambal
  • 1 limoen
  • 3 eetlepels olie
  • Prikkers voor de saté (weken in koud water)
  • 250 gram rijst
  • 2 eieren
  • 1 pakje boemboe voor nasi
  • 1 prei, fijngesneden
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • Sambal en ketjap naar eigen smaak
  • 1 zak kroepoek

Als bijgerecht:

Salade van Komkommer

 

  • 1 komkommer in plakjes gesneden
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel suiker
  • eventueel een fijn gehakt uitje
]

Stap 1

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking gaar en laat deze afkoelen

]

Stap 2

Snijd de kip in stukjes (hoe kleiner, hoe meer stokjes)

]

Stap 3

Meng de kipstukjes met sambal, het sap van de limoen en de ketjap. Marineer ca. een uurtje.

]

Stap 4

Neem een bak- of wokpan en warm 1 eetlepel olie op.

]

Stap 5

Doe de geklutste ei erbij en bak dit al roerend gaar.

]

Stap 6

Haal het uit de pan en zet het apart.

]

Stap 7

Doe de resterende olie in de pan, bak de ui lichtbruin en voeg iets later de knoflook toe.

]

Stap 8

Voeg dan de boemboe toe en bak nog 2 minuutjes op een laag vuur.

]

Stap 9

Voeg dan de prei toe

]

Stap 10

Nu de afgekoelde rijst en de gebakken ei erbij.

]

Stap 11

Goed bakken en op smaak brengen met ketjap en sambal.

]

Stap 12

Bak of gril de kip.

]

Stap 13

Dien op met de warm gemaakte saus en serveer.

]

Stap 14

Maak de komkommer aan met azijn, zout, suiker, en eventueel een uitje.

]

Stap 15

Serveer de nasi met de saté, komkommer, de saus en de kroepoek.

Groente tips:

  • Voeg op het laatst 125 gram taugé aan de saus toe.
  • Voeg op het laatst stukjes perzik toe voor een zoete smaak.
  • Meng een gesneden komkommer met 1dl azijn en 100 gram suiker en serveer als salade bij het gerecht.

Deel dit recept met vrienden