Chicken Tonight Kerrie
‘en croute’ met een salade van spitskool
Bereidingstijd
40 Minuten
Niveau
Eenvoudig
Voor
4 personen
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 pot Easy Chicken Tonight Kerrie
- 2 kipdijfilets
- 100 gram aardappelblokjes
- 100 gram zoete aardappelblokjes
- 4 plakken korstdeeg
- 1 eetlepel bloem
- 1 ei
Voor de spitskoolsalade
- 1/2 spitskool
- 1 groene jalapeno peper
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 limoen
- 2 eetlepels sesamolie
- 2 eetlepels gembernat
- 1/2 mango
- 1 lente uit stengel
Bereiding:
Stap 1
- Kook de (zoete) aardappelen en snijd ze daarna in blokjes.
- Kook de kipdijfilets circa 10 minuten en snijd daarna in kleine stukjes
- Meng de blokjes (zoete) aardappel en de stukjes kip met de saus.
- Verdeel het geheel over 4 kommen, ruim 1 cm onder de rand bljven.
- Zorg ervoor dat het geheel op kamertemperatuur is.
Stap 2
- Verdeel het eiwit en de dooier over 2 schaaltjes.
- Klop het eiwit los en voeg de bloem toe.
- Dit ‘plasksel’ smeer je om en op de rand van de kommen.
Stap 3
- Neem nu de plakken korstdeeg en vouw deze over de randen van de kommen met de kerrie ragout. Zorg dat je het goed aandrukt en zonder gaatjes.
- Laat het vervolgens circa 10 minuten drogen en besmeer het dan met de eidooier.
Stap 4
- Bak het circa 20 minuten af op 170 graden in een voorverwarmde oven.
- Eet smakelijk!
Stap 5 voor de salade
- Neem de ½ spitskool en snijd hier de bladeren vanaf. Scheur de ½ spitskool vervolgens in stukken en blancheer deze kort.
- Snijd de japaleno peper en de lente ui in korte stukjes en meng deze met de spitskool.
Stap 6 voor de salade
- Maak het aan met olie, limoensap, gembernat en soja.
- Snijd de mango in blokjes en strooi deze eromheen.
- Serveer bij de Kerrie ‘en Croute’.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 pot Easy Chicken Tonight Kerrie
- 2 kipdijfilets
- 100 gram aardappelblokjes
- 100 gram zoete aardappelblokjes
- 4 plakken korstdeeg
- 1 eetlepel bloem
- 1 ei
Voor de spitskoolsalade
- 1/2 spitskool
- 1 groene jalapeno peper
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 limoen
- 2 eetlepels sesamolie
- 2 eetlepels gembernat
- 1/2 mango
- 1 lente uit stengel
Stap 1
- Kook de (zoete) aardappelen en snijd ze daarna in blokjes.
- Kook de kipdijfilets circa 10 minuten en snijd daarna in kleine stukjes
- Meng de blokjes (zoete) aardappel en de stukjes kip met de saus.
- Verdeel het geheel over 4 kommen, ruim 1 cm onder de rand bljven.
- Zorg ervoor dat het geheel op kamertemperatuur is.
Stap 2
- Verdeel het eiwit en de dooier over 2 schaaltjes.
- Klop het eiwit los en voeg de bloem toe.
- Dit ‘plasksel’ smeer je om en op de rand van de kommen.
Stap 3
- Neem nu de plakken korstdeeg en vouw deze over de randen van de kommen met de kerrie ragout. Zorg dat je het goed aandrukt en zonder gaatjes.
- Laat het vervolgens circa 10 minuten drogen en besmeer het dan met de eidooier.
Stap 4
- Bak het circa 20 minuten af op 170 graden in een voorverwarmde oven.
- Eet smakelijk!
Stap 5 voor de salade
- Neem de ½ spitskool en snijd hier de bladeren vanaf. Scheur de ½ spitskool vervolgens in stukken en blancheer deze kort.
- Snijd de japaleno peper en de lente ui in korte stukjes en meng deze met de spitskool.
Stap 6 voor de salade
- Maak het aan met olie, limoensap, gembernat en soja.
- Snijd de mango in blokjes en strooi deze eromheen.
- Serveer bij de Kerrie ‘en Croute’.