Chicken Tonight Kerrie

‘en croute’ met een salade van spitskool

Bereidingstijd

40 Minuten

Niveau

Eenvoudig

Voor

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 pot Easy Chicken Tonight Kerrie
  • 2 kipdijfilets
  • 100 gram aardappelblokjes
  • 100 gram zoete aardappelblokjes 
  • 4 plakken korstdeeg
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 ei 

Voor de spitskoolsalade

  • 1/2 spitskool
  • 1 groene jalapeno peper
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 2 eetlepels gembernat
  • 1/2 mango
  • 1 lente uit stengel 

Bereiding:

Stap 1

  • Kook de (zoete) aardappelen en snijd ze daarna in blokjes.
  • Kook de kipdijfilets circa 10 minuten en snijd daarna in kleine stukjes
  • Meng de blokjes (zoete) aardappel en de stukjes kip met de saus.
  • Verdeel het geheel over 4 kommen, ruim 1 cm onder de rand bljven.
  • Zorg ervoor dat het geheel op kamertemperatuur is.

Stap 2

  • Verdeel het eiwit en de dooier over 2 schaaltjes.
  • Klop het eiwit los en voeg de bloem toe.
  • Dit ‘plasksel’ smeer je om en op de rand van de kommen.

Stap 3

  • Neem nu de plakken korstdeeg en vouw deze over de randen van de kommen met de kerrie ragout. Zorg dat je het goed aandrukt en zonder gaatjes.
  • Laat het vervolgens circa 10 minuten drogen en besmeer het dan met de eidooier.

Stap 4

  • Bak het circa 20 minuten af op 170 graden in een voorverwarmde oven.
  • Eet smakelijk!

Stap 5 voor de salade

  • Neem de ½ spitskool en snijd hier de bladeren vanaf. Scheur de ½ spitskool vervolgens in stukken en blancheer deze kort.
  • Snijd de japaleno peper en de lente ui in korte stukjes en meng deze met de spitskool.

Stap 6 voor de salade

  • Maak het aan met olie, limoensap, gembernat en soja.
  • Snijd de mango in blokjes en strooi deze eromheen.
  • Serveer bij de Kerrie ‘en Croute’.

Ingrediënten voor 4 personen

    • 1 pot Easy Chicken Tonight Kerrie
    • 2 kipdijfilets
    • 100 gram aardappelblokjes
    • 100 gram zoete aardappelblokjes
    • 4 plakken korstdeeg
    • 1 eetlepel bloem
    • 1 ei

    Voor de spitskoolsalade

    • 1/2 spitskool
    • 1 groene jalapeno peper
    • 2 eetlepels sojasaus
    • 1 limoen
    • 2 eetlepels sesamolie
    • 2 eetlepels gembernat
    • 1/2 mango
    • 1 lente uit stengel
]

Stap 1

  • Kook de (zoete) aardappelen en snijd ze daarna in blokjes.
  • Kook de kipdijfilets circa 10 minuten en snijd daarna in kleine stukjes
  • Meng de blokjes (zoete) aardappel en de stukjes kip met de saus.
  • Verdeel het geheel over 4 kommen, ruim 1 cm onder de rand bljven.
  • Zorg ervoor dat het geheel op kamertemperatuur is.
]

Stap 2

  • Verdeel het eiwit en de dooier over 2 schaaltjes.
  • Klop het eiwit los en voeg de bloem toe.
  • Dit ‘plasksel’ smeer je om en op de rand van de kommen.
]

Stap 3

  • Neem nu de plakken korstdeeg en vouw deze over de randen van de kommen met de kerrie ragout. Zorg dat je het goed aandrukt en zonder gaatjes.
  • Laat het vervolgens circa 10 minuten drogen en besmeer het dan met de eidooier.
]

Stap 4

  • Bak het circa 20 minuten af op 170 graden in een voorverwarmde oven.
  • Eet smakelijk!
]

Stap 5 voor de salade

  • Neem de ½ spitskool en snijd hier de bladeren vanaf. Scheur de ½ spitskool vervolgens in stukken en blancheer deze kort.
  • Snijd de japaleno peper en de lente ui in korte stukjes en meng deze met de spitskool.
]

Stap 6 voor de salade

  • Maak het aan met olie, limoensap, gembernat en soja.
  • Snijd de mango in blokjes en strooi deze eromheen.
  • Serveer bij de Kerrie ‘en Croute’.

Deel dit recept met vrienden