Chicken Tonight Kerrie

met bloemkool en Vadouvan kruiden

Bereidingstijd

25 Minuten

Niveau

Eenvoudig

Voor

2 personen

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 pot Easy Chicken Tonight Kerrie
  • 1 kleine bloemkool
  • 1 eetlepel Vadouvan kruiden
  • 1 klein blikje maïs
  • 1 klein blikje kikkererwten
  • 1 bol Buffalo mozzarella
  • Handjevol vers gebrande cashewnoten
  • 150 gram rijst
  • Takje munt
  • 4 eetlepels olijfolie

Bereiding:

Stap 1

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking gaar.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C

Stap 2

  • Snijd de bloemkool in grove stukken.
  • Kook de bloemkool even in gezouten water (2 min.).
  • Leg vervolgens de stukken bloemkool op een bakplaat en besprenkel met olijfolie.
  • Bestrooi de bloemkool ruim met Vadouvan en plaatst deze daarna circa 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 3

  • Verwarm de Easy Chicken Tonight Kerrie saus.
  • Voeg op het eind, wanneer de saus warm is de maïs en kikkererwten toe.

Stap 4

  • Serveer de saus in een schaal.
  • Haal vervolgens de bloemkoolroosjes uit de oven en schep deze over in de saus.

Stap 5

  • Snijd de mozzarella in stukjes en voeg deze toe aan de saus.
  • Zet het geheel nog 10 minuten in de oven en serveer met de rijst.
  • Strooi als laatste de cashewnoten samen met de muntblaadjes over de bloemkool-kerrie.

Stap 6 

  • TIP: als tegenhanger kun je er stukjes brood met harissa bij serveren, eventueel met gedroogde tomaat. 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 pot Easy Chicken Tonight Curry
  • 1 kleine bloemkool
  • 1 eetlepel Vadouvan kruiden
  • 1 klein blikje maïs
  • 1 klein blikje kikkererwten
  • 1 bol Buffalo mozzarella
  • Handjevol vers gebrande cashewnoten
  • 150 gram rijst
  • Takje munt
  • 4 eetlepels olijfolie
]

Stap 1

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking gaar.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C
]

Stap 2

  • Snijd de bloemkool in grove stukken.
  • Kook de bloemkool even in gezouten water (2 min.).
  • Leg vervolgens de stukken bloemkool op een bakplaat en besprenkel met olijfolie.
  • Bestrooi de bloemkool ruim met Vadouvan en plaatst deze daarna circa 10 minuten in de voorverwarmde oven.
]

Stap 3

  • Verwarm de Easy Chicken Tonight Curry saus.
  • Voeg op het eind, wanneer de saus warm is de maïs en kikkererwten toe.
]

Stap 4

  • Serveer de saus in een schaal.
  • Haal vervolgens de bloemkoolroosjes uit de oven en schep deze over in de saus.
]

Stap 5

  • Snijd de mozzarella in stukjes en voeg deze toe aan de saus.
  • Zet het geheel nog 10 minuten in de oven en serveer met de rijst.
  • Strooi als laatste de cashewnoten samen met de muntblaadjes over de bloemkoolcurry.
]

Stap 6

  • TIP: als tegenhanger kun je er stukjes brood met harissa bij serveren, eventueel met gedroogde tomaat.

Deel dit recept met vrienden