Chicken Tonight Saté
met gebakken rijst en taugé salade
Bereidingstijd
20 Minuten
Niveau
Eenvoudig
Voor
2 personen
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 pot Easy Chicken Tonight Saté
- 2 kipdijfilets
- 150 gram rijst
- 1 lente uitje
- 2 eieren
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel vissaus
- 2 eetlepels geroosterde pinda’s
- 1 eetlepel ketjap of soja saus
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 saté stokjes (uurtje in het water zetten).
Voor de taugé salade
- 125 gram taugé
- halve appel in reepjes gesneden
- sap van 1 limoen
- 1 eetlepel gembernat of honing
- 1 eetlepel vissaus
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 jalapeno peper fijngesneden
Bereiding:
Stap 1 Gebakken rijst
- Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking gaar.
Stap 2
- Doe de olijfolie en sesamolie in een koekenpan.
- Voeg er de fijngehakte knoflookteentjes aan toe en verwarm.
- Kluts de twee eitjes en bak dit in de olie met fijngehakte knoflook.
- Roer goed met een garde tot het bijna gestold is.
Stap 3
- Voeg vervolgens de rijst toe en verwarm het geheel goed.
Stap 4
- Snijd het lente uitje in kleine ringen en voeg deze samen met 1 eetlepel vissaus en de geroosterde pinda’s toe.
- Schep alles goed om en warm zetten in een schaal.
Stap 5 voor de saté
- Snijd de kipdij filet in blokjes en rijg deze aan de stokjes.
- Rooster ze daarna op een vuurtje of bak ze in de pan.
- Op het laatste moment bestrijken met de sojasaus.
- Serveer op de rijst.
- Tip: de restjes sojasaus kunnen ook over de rijst.
Stap 6 Voor de salade
- Spoel de taugé eerst om met kokend water (waterkoker).
- Spoel daarna direct met ijswater.
- Meng vervolgens met de in reepjes gesneden appel en jalapeno peper.
- Evenals, limoensap, gembernat, olfijolie en vissaus.
Serveer het gerecht met de Easy Chicken Tonight Saté saus.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 pot Easy Chicken Tonight Saté
- 2 kipdijfilets
- 150 gram rijst
- 1 lente uitje
- 2 eieren
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel vissaus
- 2 eetlepels geroosterde pinda’s
- 1 eetlepel ketjap of soja saus
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 saté stokjes (uurtje in het water zetten).
Voor de taugé salade
- 125 gram taugé
- halve appel in reepjes gesneden
- sap van 1 limoen
- 1 eetlepel gembernat of honing
- 1 eetlepel vissaus
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 jalapeno peper fijngesneden
Stap 1 Gebakken rijst
- Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking gaar.
Stap 2
- Doe de olijfolie en sesamolie in een koekenpan.
- Voeg er de fijngehakte knoflookteentjes aan toe en verwarm.
- Kluts de twee eitjes en bak dit in de olie met fijngehakte knoflook.
- Roer goed met een garde tot het bijna gestold is.
Stap 3
- Voeg vervolgens de rijst toe en verwarm het geheel goed.
Stap 4
- Snijd het lente uitje in kleine ringen en voeg deze samen met 1 eetlepel vissaus en de geroosterde pinda’s toe.
- Schep alles goed om en warm zetten in een schaal.
Stap 5 voor de saté
- Snijd de kipdij filet in blokjes en rijg deze aan de stokjes.
- Rooster ze daarna op een vuurtje of bak ze in de pan.
- Op het laatste moment bestrijken met de sojasaus.
- Serveer op de rijst.
- Tip: de restjes sojasaus kunnen ook over de rijst.
Stap 6 voor de salade
- Spoel de taugé eerst om met kokend water (waterkoker).
- Spoel daarna direct met ijswater.
- Meng vervolgens met de in reepjes gesneden appel en jalapeno peper.
- Evenals, limoensap, gembernat, olfijolie en vissaus.
Serveer het gerecht met de Easy Chicken Tonight Saté saus.