Chicken Tonight Saté

met gebakken rijst en taugé salade

Bereidingstijd

20 Minuten

Niveau

Eenvoudig

Voor

2 personen

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 pot Easy Chicken Tonight Saté
  • 2 kipdijfilets
  • 150 gram rijst
  • 1 lente uitje
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel vissaus
  • 2 eetlepels geroosterde pinda’s
  • 1 eetlepel ketjap of soja saus
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 saté stokjes (uurtje in het water zetten).

Voor de taugé salade

  • 125 gram taugé
  • halve appel in reepjes gesneden
  • sap van 1 limoen
  • 1 eetlepel gembernat of honing
  • 1 eetlepel vissaus
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 jalapeno peper fijngesneden

Bereiding:

Stap 1 Gebakken rijst

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking gaar.

Stap 2

  • Doe de olijfolie en sesamolie in een koekenpan.
  • Voeg er de fijngehakte knoflookteentjes aan toe en verwarm.
  • Kluts de twee eitjes en bak dit in de olie met fijngehakte knoflook.
  • Roer goed met een garde tot het bijna gestold is.

Stap 3

  • Voeg vervolgens de rijst toe en verwarm het geheel goed. 

Stap 4

  • Snijd het lente uitje in kleine ringen en voeg deze samen met 1 eetlepel vissaus en de geroosterde pinda’s toe. 
  • Schep alles goed om en warm zetten in een schaal.

Stap 5 voor de saté

  • Snijd de kipdij filet in blokjes en rijg deze aan de stokjes. 
  • Rooster ze daarna op een vuurtje of bak ze in de pan.
  • Op het laatste moment bestrijken met de sojasaus.
  • Serveer op de rijst.
  • Tip: de restjes sojasaus kunnen ook over de rijst.

Stap 6 Voor de salade

  • Spoel de taugé eerst om met kokend water (waterkoker).
  • Spoel daarna direct met ijswater.
  • Meng vervolgens met de in reepjes gesneden appel en jalapeno peper.
  • Evenals, limoensap, gembernat, olfijolie en vissaus.

Serveer het gerecht met de Easy Chicken Tonight Saté saus.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 pot Easy Chicken Tonight Saté
  • 2 kipdijfilets
  • 150 gram rijst
  • 1 lente uitje
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel vissaus
  • 2 eetlepels geroosterde pinda’s
  • 1 eetlepel ketjap of soja saus
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 saté stokjes (uurtje in het water zetten).

Voor de taugé salade

  • 125 gram taugé
  • halve appel in reepjes gesneden
  • sap van 1 limoen
  • 1 eetlepel gembernat of honing
  • 1 eetlepel vissaus
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 jalapeno peper fijngesneden
]

Stap 1 Gebakken rijst

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking gaar.
]

Stap 2

  • Doe de olijfolie en sesamolie in een koekenpan.
  • Voeg er de fijngehakte knoflookteentjes aan toe en verwarm.
  • Kluts de twee eitjes en bak dit in de olie met fijngehakte knoflook.
  • Roer goed met een garde tot het bijna gestold is.
]

Stap 3

  • Voeg vervolgens de rijst toe en verwarm het geheel goed.
]

Stap 4

  • Snijd het lente uitje in kleine ringen en voeg deze samen met 1 eetlepel vissaus en de geroosterde pinda’s toe.
  • Schep alles goed om en warm zetten in een schaal.
]

Stap 5 voor de saté

  • Snijd de kipdij filet in blokjes en rijg deze aan de stokjes.
  • Rooster ze daarna op een vuurtje of bak ze in de pan.
  • Op het laatste moment bestrijken met de sojasaus.
  • Serveer op de rijst.
  • Tip: de restjes sojasaus kunnen ook over de rijst.
  •  
]

Stap 6 voor de salade

  • Spoel de taugé eerst om met kokend water (waterkoker).
  • Spoel daarna direct met ijswater.
  • Meng vervolgens met de in reepjes gesneden appel en jalapeno peper.
  • Evenals, limoensap, gembernat, olfijolie en vissaus.

Serveer het gerecht met de Easy Chicken Tonight Saté saus.

Deel dit recept met vrienden