Chicken Tonight Saté
met kip, paddenstoelen en boontjes
Bereidingstijd
20 Minuten
Niveau
Eenvoudig
Voor
2 personen
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 pot Chicken tonight Saté saus
- 200 gram gekookte sperzieboontjes
- 150 gram gekookte rijst
- Half fijn gesnipperd uitje
- 2 eetlepels kikkoman saus
- Sap van 1 limoen
- 2 eetlepels gembernat
- 1 kipfilet
- 70 gram boter of olijfolie (mengsel kan ook)
- 2 teentjes knoflook
- 100 gram Shiitake paddenstoelen
- 1 knol paksoi
Bereiding:
Stap 1
- Snijd de kipfilet overlangs doormidden.
- Bak de beide filets op een rustig vuurtje om en om.
- Neem ze na 3 minuten uit de pan en zet ze op een warme plek om door te garen en te rusten.
Stap 2
- Bak vervolgens de paksoi en laat dit rustig garen.
- Doe er de paddenstoelen bij en bak deze mee.
Stap 3
- Maak ondertussen een dressing van ui, limoensap, gembernat en kikkoman soja.
- Gebruik een klein lepeltje vol om de paddenstoelen en paksoi een beetje op smaak te brengen.
- Leg vervolgens de kip erop en serveer.
Stap 4
- De warme saté saus giet je op de bodem van een schaal, vervolgens dresseer je de warme boontjes erop.
- Besprenkel met de dressing en serveer dit bij de kip.
Stap 5
Een warm schaaltje rijst erbij, Eet smakelijk!
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 pot Chicken tonight Saté saus
- 200 gram gekookte sperzieboontjes
- 150 gram gekookte rijst
- Half fijn gesnipperd uitje
- 2 eetlepels kikkoman saus
- Sap van 1 limoen
- 2 eetlepels gembernat
- 1 kipfilet
- 70 gram boter of olijfolie (mengsel kan ook)
- 2 teentjes knoflook
- 100 gram Shiitake paddenstoelen
- 1 knol paksoi
Stap 1
- Snijd de kipfilet overlangs doormidden.
- Bak de beide filets op een rustig vuurtje om en om.
- Neem ze na 3 minuten uit de pan en zet ze op een warme plek om door te garen en te rusten.
Stap 2
- Bak vervolgens de paksoi en laat dit rustig garen.
- Doe er de paddenstoelen bij en bak deze mee.
Stap 3
- Maak ondertussen een dressing van ui, limoensap, gembernat en kikkoman soja.
- Gebruik een klein lepeltje vol om de paddenstoelen en paksoi een beetje op smaak te brengen.
- Leg vervolgens de kip erop en serveer.
Stap 4
- De warme saté saus giet je op de bodem van een schaal, vervolgens dresseer je de warme boontjes erop.
- Besprenkel met de dressing en serveer dit bij de kip.
Stap 5
- Een warm schaaltje rijst erbij, Eet smakelijk!