Chicken Tonight Saté

met kip, paddenstoelen en boontjes

Bereidingstijd

20 Minuten

Niveau

Eenvoudig

Voor

2 personen

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 pot Chicken tonight Saté saus
  • 200 gram gekookte sperzieboontjes
  • 150 gram gekookte rijst
  • Half fijn gesnipperd uitje
  • 2 eetlepels kikkoman saus
  • Sap van 1 limoen
  • 2 eetlepels gembernat
  • 1 kipfilet
  • 70 gram boter of olijfolie (mengsel kan ook)
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram Shiitake paddenstoelen
  • 1 knol paksoi

Bereiding:

Stap 1

  • Snijd de kipfilet overlangs doormidden.
  • Bak de beide filets op een rustig vuurtje om en om.
  • Neem ze na 3 minuten uit de pan en zet ze op een warme plek om door te garen en te rusten.

Stap 2

  • Bak vervolgens de paksoi en laat dit rustig garen.
  • Doe er de paddenstoelen bij en bak deze mee.

Stap 3

  • Maak ondertussen een dressing van ui, limoensap, gembernat en kikkoman soja.
  • Gebruik een klein lepeltje vol om de paddenstoelen en paksoi een beetje op smaak te brengen.
  • Leg vervolgens de kip erop en serveer.

Stap 4

  • De warme saté saus giet je op de bodem van een schaal, vervolgens dresseer je de warme boontjes erop.
  • Besprenkel met de dressing en serveer dit bij de kip.

Stap 5

  • Een warm schaaltje rijst erbij, Eet smakelijk!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 pot Chicken tonight Saté saus
  • 200 gram gekookte sperzieboontjes
  • 150 gram gekookte rijst
  • Half fijn gesnipperd uitje
  • 2 eetlepels kikkoman saus
  • Sap van 1 limoen
  • 2 eetlepels gembernat
  • 1 kipfilet
  • 70 gram boter of olijfolie (mengsel kan ook)
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram Shiitake paddenstoelen
  • 1 knol paksoi
]

Stap 1

  • Snijd de kipfilet overlangs doormidden.
  • Bak de beide filets op een rustig vuurtje om en om.
  • Neem ze na 3 minuten uit de pan en zet ze op een warme plek om door te garen en te rusten.
]

Stap 2

  • Bak vervolgens de paksoi en laat dit rustig garen.
  • Doe er de paddenstoelen bij en bak deze mee.
]

Stap 3

  • Maak ondertussen een dressing van ui, limoensap, gembernat en kikkoman soja.
  • Gebruik een klein lepeltje vol om de paddenstoelen en paksoi een beetje op smaak te brengen.
  • Leg vervolgens de kip erop en serveer.
]

Stap 4

  • De warme saté saus giet je op de bodem van een schaal, vervolgens dresseer je de warme boontjes erop.
  • Besprenkel met de dressing en serveer dit bij de kip.
]

Stap 5

  • Een warm schaaltje rijst erbij, Eet smakelijk!

Deel dit recept met vrienden