Chicken Tonight Tandoori

met rijst en flatbread

Bereidingstijd

20 Minuten

Niveau

Eenvoudig

Voor

3 personen

Ingrediënten voor 3 personen

  • 1 pot Easy Chicken Tonight Tandoori
  • Handjevol vers gebrande cashewnoten
  • 1 zak gesneden ijsbergsla 200g
  • 2 (vega) kipdijfilet, in kleine stukjes gesneden
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 10 kerstomaatjes, gehalveerd
  • 4 lenteuitjes, grof gehakt
  • 150 gram witte rijst
  • 1 verpakking flatbread
  • 2 uiten in halve ringen gesneden
  • Bakboter
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding:

Stap 1

  • Kook de witte rijst volgens de aanwijzing op de verpakking gaar.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.

Stap 2

  • Bak de (vega) kipdijfilet stukjes in olie gaar. 
  • Doe een klont boter in de pan en bak de uienringen.

Stap 3

  • Maak intussen de tomatensalade door in een kom 2 grof gehakte lenteuitjes te mengen met de gehalveerde tomaatjes, 2 eetlepels extra vierge olijfolie en naar smaak peper en zout toe te voegen.

Stap 4

  • Verwarm de Tandoorisaus.

Stap 5

  • Besprenkel het flatbread met water en gril deze 1-2 minuten in de oven.
  • Bestrijk elk flatbread met de gewenste hoeveelheid tandoorisaus en verdeel de (vega) kipdijfilet stukjes, gebakken ui, ijsbergsla en cashewnoten erover. 
  • Serveer het flatbread met de tomatensalde en rijst. 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 pot Easy Chicken Tonight Tandoori
  • Handjevol vers gebrande cashewnoten
  • 1 zak gesneden ijsbergsla 200g
  • 2 (vega) kipdijfilet, in kleine stukjes gesneden
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 10 kerstomaatjes, gehalveerd
  • 4 lenteuitjes, grof gehakt
  • 150 gram witte rijst
  • 1 verpakking flatbread
  • 2 uiten in halve ringen gesneden
  • Bakboter
  • Peper en zout naar smaak
]

Stap 1

  • Kook de witte rijst volgens de aanwijzing op de verpakking gaar.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
]

Stap 2

  • Bak de (vega) kipdijfilet stukjes in olie gaar.
  • Doe een klont boter in de pan en bak de uienringen.
]

Stap 3

  • Maak intussen de tomatensalade door in een kom 2 grof gehakte lenteuitjes te mengen met de gehalveerde tomaatjes, 2 eetlepels extra vierge olijfolie en naar smaak peper en zout toe te voegen.
]

Stap 4

  • Verwarm de Tandoorisaus.
]

Stap 5

  • Besprenkel het flatbread met water en gril deze 1-2 minuten in de oven.
  • Bestrijk elk flatbread met de gewenste hoeveelheid tandoorisaus en verdeel de (vega) kipdijfilet stukjes, gebakken ui, ijsbergsla en cashewnoten erover.
  • Serveer het flatbread met de tomatensalde en rijst.

Deel dit recept met vrienden