Mini courgette gevuld

met Easy Chicken Tonight Tandoori en (vega) kip

Bereidingstijd

20 Minuten

Niveau

Eenvoudig

Voor

4 personen

Mini courgette gevuld met chicken tonight tandoori kip

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 pot Easy Chicken Tonight Tandoori
  • 4 ronde courgettes
  • 80 gram rijst
  • 2 (vega) kipdij filets, in fijne stukjes gesneden
  • 50 gram gekookt bonen naar keuze
  • 4 chapati’s
  • gedroogde tomaatjes als ganering
  • peterselie als ganering
  • takjes munt als ganering

Bereiding:

Stap 1

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Snijd de deksel van de courgettes.
  • Hol vervolgens de courgettes uit en bak de overgebleven stukjes in een koekenpan met een beetje olijfolie.

Stap 2

  • Wrijf een bakblik in met olie of boter en zet hierop de uitgeholde courgettes. Plaats de dekels ernaast. 
  • Plaat het bakblik voor 15 minuten in de oven. 

Stap 3

  • Kook intussen de rijst volgens de verpakkig gaar. 
  • En bak de in kleine stukjes gesneden (vega) kip in boter of olie gaar.
  • Warm de saus op en voeg de courgetestukjes, de bonen naar keuze en de (vega) kipdij stukjes toe. 

Stap 4

  • Haal de courgettes na 15 minuten uit de oven en doe onderin een schepje warme rijst. 
  • Vervolgens schep je hierbovenop de warme saus met courgettestukjes, bonen en (vega) kip. 
  • Deksel van de courgettes erop en serveren.

Stap 5

  • Strooi er stukjes gedroogde tomaat, gehakte peterselie of munt op. 
  • Serveer met een gebakken Chapati.
Mini courgette gevuld met chicken tonight tandoori kip

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 pot Easy Chicken Tonight Tandoori
  • 4 ronde courgettes
  • 80 gram rijst
  • 2 (vega) kipdij filets, in fijne stukjes gesneden
  • 50 gram gekookt bonen naar keuze
  • 4 chapati’s
  • gedroogde tomaatjes als ganering
  • peterselie als ganering
  • takjes munt als ganering
]

Stap 1

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Snijd de deksel van de courgettes.
  • Hol vervolgns de courgettes uit en bak de overgebleven stukjes in een koekenpan met een beetje olijfolie.
]

Stap 2

  • Wrijf een bakblik in met olie of boter en zet hierop de uitgeholde courgettes. Plaats de dekels ernaast.
  • Plaat het bakblik voor 15 minuten in de oven.
]

Stap 3

  • Kook intussen de rijst volgens de verpakkig gaar.
  • En bak de in kleine stukjes gesneden (vega) kip in boter of olie gaar.
  • Warm de saus op en voeg de courgetestukjes, de bonen naar keuze en de (vega) kipdij stukjes toe.
]

Stap 4

  • Haal de courgettes na 15 minuten uit de oven en doe onderin een schepje warme rijst.
  • Vervolgens schep je hierbovenop de warme saus met courgettestukjes, bonen en (vega) kip.
  • Deksel van de courgettes erop en serveren.
]

Stap 5

  • Strooi er stukjes gedroogde tomaat, gehakte peterselie of munt op.
  • Serveer met een gebakken Chapati.

Deel dit recept met vrienden